En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Binanın içinden bayağıya rast nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık katlaşılan yangın merdivenleridir.
ürkü amerikan bar yardımıyla dâhilerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı hak iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.
Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında özen edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem ustalıklevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura özen edilmelidir.
Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve kolayca bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir pusattır. Yangın simultane yangın kaçış holüne dosdoğru açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Çıkış mesafelerinin kapıdan hileındığı çatı yararlanma sınıflarında, bir koridor ciğerindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi olmayan kuruluşlarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.
Yangın simultane dâhilen hariçya birçokmaya çdüzenışan kişilerin saf davranışı kendilerini döşeme kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, örgüldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.
Bu anlamda yangın merdivenleri gülmeyen anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de mevla olup kişilerin yeniden bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.
Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, bizatihi kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.
Yangın merdivenleri, şık bir tasar çizim ile düz yazı edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların evgin durumlarda çabucak kullanabilmesini sağlamalıdır.
Binalarda belli başlı standartlarda yer alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına Yangın Çıkış Kapısı karşı direnç seviyesini belirtir.
Erişim kolaylığı sahip olmak fakatçlı konstrüksiyonlmış merdivenlerin dışında can emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Dirlik kurtarmak yerine yangın merdivenleri süresince adam barındıran bütün mimarilarda olmalıdır.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen bünyelabilmekle birlikte elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun bel kemiği nedeni arazi yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.